Molde fikk det tøft mot Leverkusen. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Molde ned til conferenceligaen etter 1-5-tap for Leverkusen

Molde fikk det svært tøft i 1-5-tapet for Leverkusen i europaligaens siste puljekamp torsdag. Dermed blir det conferenceligafotball på nyåret.

Av NTB | 14.12.2023 20:40:00

Sport: Molde måtte ta poeng mot Leverkusen og var samtidig avhengig av at resultatet i kampen mellom Qarabag og Häcken gikk norsk vei for at det skulle bli avansement i europaligaen.

Men å vinne mot Leverkusen har hittil denne sesongen vist seg umulig. Xabi Alonsos menn sto med 19 seirer, tre uavgjort og null nederlag i alle turneringer foran kampen mot Molde. Torsdag var intet unntak.

Tyskerne kjørte over sine norske gjester og ledet 3-0 allerede etter 25 minutter. Eric Kitolano scoret Moldes eneste mål i kampen på stillingen 0-5. Han kom alene gjennom og pirket ballen forbi Niklas Lomb i Leverkusen-målet.

Med tredjeplassen i puljen skal Molde ned til conferenceligaen på nyåret, der de skal inn i omspill om plass i åttedelsfinalen. Det er fra før klart at Bodø/Glimt er sikret minst omspill i conferenceligaen.

Utslagsrundene i de europeiske turneringene starter i februar.

I tillegg manglet flere spillere med ulike skadeproblemer.

Molde-trener Erling Moe var før kampen klar på at det ville bli tøft på bortebane i Tyskland, og det fikk han rett i da hjemmelaget tok ledelsen etter bare seks minutter. Leverkusen vant ballen høyt før Patrik Schick scoret med en markkryper fra om lag 20 meter.

Hjemmelaget spilte seg fint oppover i banen før Nathan Tella slo inn i feltet. Der forsøkte Anders Hagelskjær å klarere, men ballen gikk i kroppen på Martin Ellingsen før den trillet i mål.

Deretter roet kampen seg ned noe og Molde kom mer med, men de slet med å sette vertene på store prøver. Etter en time satte Adam Hlozek opp farten på siden og banket ballen opp i nettaket til 4-0 før Noah Mbamba økte ledelsen ti minutter senere.

Med et kvarter igjen reduserte Kitolano.

Molde måtte klare seg uten midtbaneprofil Emil Breivik i kampen. Han pådro seg et beinbrudd i cupfinalen mot Bodø/Glimt og ventes spilleklar til Eliteserien-starten til neste år.

Etter 22 minutter doblet Edmond Tapsoba ledelsen da han styrte ballen i mål med pannebrasken etter et hjørnespark. Bare to minutter senere lå ballen igjen i nettet bak Molde-keeper Oliver Petersen.