Menu
Aleksander Aamodt Kilde kjørte ned til ledelse i Val Gardena. Foto: John Locher / AP Photo / NTB.

Aleksander Aamodt Kilde mot seier i sesongens første utforrenn: – Han har superkrefter

Aleksander Aamodt Kilde ligger an til å vinne vinterens første fartsrenn i verdenscupen. Han slo Marco Odermatt med to hundredeler i Val Gardena-utforen.

Av NTB | 14.12.2023 12:30:02

Sport: Torsdagens renn var forkortet fra super-G-start. Kildes tid er nesten 40 sekunder raskere enn den beste på tirsdagens trening da hele løypa ble kjørt.

Fra startnummer seks satte Odermatt standarden da den regjerende verdenscupvinneren kjørte inn til solid ledelse, 43 hundredeler foran canadiske Cameron Alexander.

Fire startnumre senere kom Kilde og satte erkerivalen på plass. Riktignok skjedde det med bare to hundredeler.

– Det er Kilde på sitt aller, aller best. Er det mulig?! utbrøt Kjetil Jansrud under Viaplays sending.

– Her trodde vi at Odermatt hadde satt en tid som var helt umulig å ta, men han har superkrefter, Aleksander Aamodt Kilde, istemte Kjetil André Aamodt.

James Crawford fra Canada ligger på en foreløpig 3.-plass. Det ble en skuffende 16.-plass på Adrian Smiseth Sejersted.

Kilde har ved flere anledninger uttalt at Val Gardena er favorittstedet hans på verdenscupkalenderen. Før torsdagens utforrenn sto han med fem seier og totalt sju pallplasser i Saslong-traseen.

Markus Nordgaard Fossland skal også i aksjon. Han starter på startnummer 51.

Fartsløperne har hatt en tung start på vinteren etter at først rennene i Zermatt-Cervinia røk på grunn av for mye snø, før også fartshelgen i Beaver Creek gikk dukken grunnet dårlig vær.

Kilde kommer fra en fantomsesong, hvor han satte norsk rekord med sine åtte seirer i 2022/23. Lommedalen-gutten vant også både super-G- og utforcupen.

Torsdagens renn er en erstatning for et av de avlyste i Zermatt-Cervinia. Fredag skal det kjøres super-G, før det er klart for nok et utforrenn lørdag.

Søndag og mandag skal storslalåmløperne i aksjon i Alta Badia, før det skal kjøres slalåm på bittelille julaften i Madonna di Campiglio.

Etter at samtlige av sesongens første fartsgrensene ble avlyst, kom endelig utforkanonene i gang med sesongen i Nord-Italia.

Kilde kjørte ut i første omgang i verdenscupåpningen i Sölden og valgte å stå over storslalåmrennet i Val d’Isère. Dermed ble torsdagens utforrenn det første han kom i mål i denne sesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: