Menu
Magnus Carlsen avbildet under årets Norway Chess i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsens comeback ga første stikk i Champions Chess-semifinalen

Magnus Carlsen lå tynt an, men hentet seg inn og slo Fabiano Caruana på første dag av semifinalen i Champions Chess Tour-sluttspillet.

Av NTB | 13.12.2023 22:09:45

Sport: Det var så vidt det endte godt for Carlsen. To strake tap gjorde at han måtte vinne onsdagens fjerde parti med svarte brikker. Remis ville ikke vært nok.

Carlsen taklet presset og utmanøvrerte Caruana. Det tok duellen ut i armageddon, der Carlsen spilte med svarte brikker. Han trengte «bare» å unngå tap for å vinne, men slo til med seier etter svakt åpningsspill.

Seieren betyr at Carlsen vil være finaleklar om han også vinner neste kamp. Den spilles torsdag. Semifinalen går som best av tre kamper (fire partier i hver).

Det norske sjakkesset vant dagens første parti selv om han mistet dronningen. Caruana hadde lenge et sterkt forsvar, men snublet i seiersjakten.

– Jeg tror Magnus aktivt prøvde å lure Caruana, sa Jon Ludvig Hammer i TV 2-studioet.

Amerikaneren slo tilbake i partiene som fulgte. Med hvite brikker vant han etter en stadig forbedret stilling, og i det tredje partiet utnyttet han Carlsens tidstrøbbel med offensivt spill.

Sluttspillet i Toronto samlet de åtte beste poengplukkerne fra årets seks Champions Chess Tour-turneringer. Carlsen vant tre av dem.

Kampen om finaletittelen er lagt til fredag og lørdag. Carlsen vant også CCT-sluttspillet i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: