Pep Guardiola ga plass til flere unggutter i Manchester City-elleveren mot Røde Stjerne onsdag. Micah Hamilton (nummer 92) og Oscar Bobb takket begge for tilliten med hver sin scoring. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB

Bobb på scoringslisten da City fullførte feilfri CL-høst: – En drøm som går i oppfyllelse

Oscar Bobb gjorde sitt første mål for Manchester City i 3-2-seieren mot Røde Stjerne i mesterligaen. 20-åringen Micah Hamilton debuterte med en klassescoring.

Av NTB | 13.12.2023 21:29:47

Sport: Borteresultatet i Serbia betyr at City ender puljespillet i Europas gjeveste klubbturnering med full pott (18 poeng).

Etter snaue 20 minutter mottok Hamilton ballen ute til høyre i banen. Med en flott finte skaffet han seg rom og banket ballen i mål bak vertenes sisteskanse.

Et drøyt kvarter ut i andre omgang la Bobb lekkert på til 2-0 i det som var nordmannens første kamp fra start i Champions League. Han ble også kåret til banens beste spiller av Uefa.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse, jeg trodde ikke jeg skulle bli kåret til banens beste. Det var flere som fortjente den, men det er en deilig følelse. Det var lettelse, glede, alt sammen, sa Bobb til TV 2 etter kampslutt.

Røde Stjerne yppet seg med flere gode sjanser i løpet av oppgjøret, og med et kvarter igjen lyktes omsider vertene og satte inn 1-2-reduseringen. Drøyt fem minutter før slutt scoret Kalvin Phillips City sitt tredje mål fra straffemerket. På overtid skapte serberne på ny liv i kampen, men bortelaget holdt unna.

Manchester City har ikke tapt en kamp i Europa siden mesterligaexiten i semifinalen mot Real Madrid i mai 2022.

Pep Guardiola gjorde onsdag hele ni endringer på laget fra 2-1-seieren mot Luton i serien sist helg. Ederson, Rodri, Ruben Dias og Phil Foden var blant stjernene som ble hvilt fra start. Erling Braut Haaland har trøblet med en belastningsskade i foten den siste uken, og spydspissen manglet i troppen mot serberne.

Røde Stjerne ender på sin side som jumbo i gruppa, og det blir dermed ingen europacupspill i Beograd over nyåret. RB Leipzig var klar som puljetoer bak City før onsdagens kamper. Tyskerne slo Young Boys 2-1.