Gabriel Setterblom scoret tisifret antall mål da Kolstad slo Bergen etter en sterk sluttoffensiv. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Kolstad flørtet med sjokkresultat – reddet seg inn

Kolstad slet i lange strekk av 38-30-kampen hjemme mot Bergen i eliteserien i håndball. Trønderne lå under et stykke ut i andreomgangen.

Av NTB | 13.12.2023 19:40:32

Sport: Resultatet endte komfortabelt, men i tre kvarter var det full spenning i Trondheim.

Tidligere landslagssjef Christian Berge hadde en bekymret mine på Kolstad-benken da Bergen tok seg opp på 22-21 drøyt ti minutter etter pause.

Vertene lyktes å rykke til 25-22 tross en periode der Sander Sagosen var utvist. Derfra og ut hadde Kolstad kontroll.

De regjerende trippelmesterne lå under 15-16 ved halvtid.

Gabriel Setterblom ble Kolstads toppscorer med ti mål. Det ble ingen fulltreffere fra Sagosen, men han var ofte nest sist på ballen ved flere av hjemmelagets nettkjenninger.

Det er tredje gang på få måneder at Kolstad slår Bergen. I september ble det 32-25-seier på Vestlandet, og forrige måned vant trønderne 36-23 i NM-kvartfinalen.

Sagosen og co. topper tabellen med 23 poeng fra 13 kamper.