Menu
Donald Trumps argument om at han er immun i det føderale ærekrenkelsessøksmålet mot ham i New York fordi han var president, ble onsdag avvist at en ankedomstol på Manhattan. Saken starter i januar. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB

Domstol nekter Trump immunitet i injuriesøksmål

Donald Trump får ikke medhold i at hans daværende stilling som president betyr at han er immun i injuriesøksmålet mot ham fra skribenten E. Jean Carroll.

Av NTB | 13.12.2023 16:29:55

Politikk: Det slo en ankedomstol på Manhattan fast onsdag. Carroll har saksøkt Trump for voldtekt og injurier.

Hun krever minst 10 millioner dollar i oppreisning for kommentarer Trump kom med i juni 2019, da han var president, etter at Carroll offentlig anklaget ham for å ha voldtatt henne i et prøverom på 1990-tallet.

Trump avviste at han kjente Carroll, sa at hun ikke er hans «type» og anklaget henne for å funnet på voldtektsanklagen for å promotere memoarer hun arbeidet med. En dommer har allerede slått fast at Trump har erstatningsansvar, og det gjenstår bare å slå fast hvor mye han skal betale i oppreisning. Saken starter 16. januar.

I desember 2022 hevdet Trump at han hadde fullstendig immunitet i kraft av presidentembetet, og at han derfor var vernet fra søksmålet. Slik immunitet gir presidenter vern fra mange typer sivile søksmål mens de er i embetet.

Carroll har allerede blitt tilkjent 5 millioner fra Trump i et separat sivilt søksmål for injurier og overgrep. Trump har anket avgjørelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: