Menu
Den franske fregatten Languedoc er et av fartøyene som patruljerer i Rødehavet. Fregatten skjøt mandag ned en drone som var på vei mot det norske tankskipet Strinda i Rødehavet. Onsdag meldes det om et nytt angrep i området. Foto: Marine Nationale via AP / NTB

USA: Nytt angrep mot skip ved innseilingen til Suezkanalen

En amerikansk kilde sier at to raketter er avfyrt mot et skip i området utenfor Suezkanalen i Rødehavet. Skipet ble ikke truffet.

Av NTB | 13.12.2023 10:09:39

Krig og konflikter: Rakettene ble avfyrt fra et område i Jemen under houthi-bevegelsens kontroll, ifølge en amerikansk embetsmann.

Et amerikansk marinefartøy skal også ha skutt ned det som antas å ha vært en houthi-drone på vei mot fartøyet.

Mandag kveld ble det norske tankskipet Strinda, som er eid av J. Ludwig Mowinckels Rederi, truffet av en krysserrakett i Rødehavet. Houthiene tok på seg ansvaret for angrepet og hevdet at skipet ikke hadde rettet seg etter deres advarsler.

Også onsdagens angrep var rettet mot et tankskip, Ardmore Encounter. Det er registrert på Marshalløyene. Satellittdata som nyhetsbyrået AP har analysert, viser at skipet var på vei nordover mot Suezkanalen. Skipet kom fra India og har væpnede vakter om bord.

Skipet var ved sundet Bab al-Mandeb da det ble angrepet. Det er også kjent som Tåreporten, siden det historisk sett har vært et farlig havområde. Denne sjøveien regnes som svært viktig for verdenshandelen siden en stor del av trafikken mellom Europa og Asia passerer her.

(©NTB)

Flere nyheter: