Menu
Nato-sjef Jens Stoltenberg vil ikke utelukke at Putin igjen kan komme på offensiven i Ukraina om støtten fra Vesten tar slutt. – Derfor gjør jeg alt jeg kan for å sikre fortsatt støtte, sier han. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB

Stoltenberg bønnfaller USA og EU om fortsatt pengestøtte til Ukraina

Hvis ikke USA og EU får godkjent nye milliarder til Ukraina, vil det være skjebnesvangert og en stor seier for Russland, advarer Nato-sjef Jens Stoltenberg.

Av NTB | 11.12.2023 11:19:46

Krig og konflikter: – Jeg er fortsatt trygg på at det vil komme støtte fra USA, men det er ikke bra at dette tar tid og skaper usikkerhet. For USA er den aller største bidragsyteren til Ukraina. Paradokset er at det er et stort flertall i kongressen for å støtte Ukraina, men det har nå blitt sammenvevd med et innenrikspolitisk spørsmål, sier Stoltenberg til Dagens Næringsliv.

Senatet i USA blokkerte onsdag president Joe Bidens hjelpepakke på 60 milliarder dollar til Ukraina på tross av advarselen fra Det hvite hus om at det kan føre til seier for Russlands president Vladimir Putin.

Mot slutten av denne uken skal EU stemme over et budsjett med 600 milliarder i lån og støtte til Ukraina, men Ungarn vil si nei.

Nato-sjefen vil ikke utelukke at Putin igjen kan komme på offensiven om støtten fra Vesten tørker inn.

– Det vil være en tragedie for Ukraina og farlig for oss. Derfor gjør jeg alt jeg kan for å sikre fortsatt støtte, sier han til avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: