Mohamed Salah scoret sitt 150. Premier League-mål borte mot Crystal Palace. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Elliott sendte Liverpool til tabelltopp – Salah scoret Premier League-mål nummer 150

Liverpool-stjernen Mohamed Salah nådde en milepæl med sitt 150. mål i Premier League mot Crystal Palace lørdag. Harvey Elliott ble matchvinner på Selhurst Park.

Av NTB | 09.12.2023 15:39:54

Sport: Med 2-1-seieren passerer Merseyside-klubben dermed Arsenal og tar over tabelltoppen i Premier League. Mikel Artetas mannskap skal til Birmingham og bryne seg på et høytflygende Aston Villa senere lørdag.

En straffescoring fra Jean-Philippe Mateta sendte vertene foran etter en snau time, men Salah utlignet for Liverpool med et kvarter å spille. Jordan Ayew fikk marsjordre under to minutter før bortelagets mål.

Salah har dermed scoret 148 PL-mål for Liverpool og to for Chelsea. Like etter at klokken passerte 90 minutter avgjorde Elliott kampen med en flott avslutning.

Vertene kom til den klart største målsjansen i en ellers sjansefattig førsteomgang. Like før halvtimen avsluttet Jefferson Lerma mot Liverpool-målet, men Alisson reddet gjestene mesterlig.

– Det er doktorgrad i keeperspill, destillert på noen få sekunder. Det er knapt så jeg tror det. Palace gjør egentlig alt riktig, men Alisson flytter seg lynraskt, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås om sisteskansens prestasjon.

Minutter senere fikk vertene straffespark, men avgjørelsen ble omgjort etter at VAR oppdaget et frispark til Liverpool tidligere i sekvensen.

– Helt hårreisende at det ikke blir dømt i utgangspunktet. Det har vært bra med debatt rundt VAR, men her sørger de for at den riktige avgjørelsen blir tatt. Jeg synes han bruker unødvendig lang tid ved skjermen, sa Viaplay-ekspert Pål André Helland i pausen.

Jürgen Klopp og Liverpool har ikke tapt på Selhurst Park siden 2014, og i 2020/2021-sesongen ble Palace slått hele 7-0 i Sør-London.