Menu
Fengslingen av tre advokater som tidligere har representert Aleksej Navalnyj (bildet) er forlenget fram til mars. Arkivfoto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB

Forlenget fengsling for Navalnyjs advokater

Fengslingen av tre advokater som tidligere har representert den fengslede russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj, er forlenget til mars.

Av NTB | 08.12.2023 03:49:39

Politikk: Advokatene ble pågrepet i oktober, anklaget for å tilhøre en ekstremisgruppe. Saken mot dem oppfattes som et forsøk på å å øke presset mot Navalnyj.

En russisk domstol har bestemt at de tre skal sitte fengslet fram til 13. mars i påvente av en dom i salen.

Ifølge Navlanyjs tilhengere anklages advokatene for å ha brukt sin status som forsvarsadvokater til å ta med brev fra Navalnyj til hans folk utenfor murene.

På 2010-tallet ble Navalnyj regnet som en av få opposisjonsledere i Russland som hadde en sjanse til å utfordre president Vladimir Putins regime. I 2020 ble Navalnyj forgiftet i et komplott som er sporte tilbake til den russiske sikkerhetstjenesten FSB.

Etter å ha fått medsisinsk behandling i Tyskland, ble Navalnyj pårgrepet da han vendte hjem til Russland etter fem måneder. Siden det har han sittet fengslet og har fått flere dommer mot seg. Både hans tilhengere og mye av omverdenen mener dommene er politisk motivert.

(©NTB)

Flere nyheter: