Menu
Det brasilianske fotballandslaget før VM-kvalifiseringskampen mot Argentina i november. Foto: Bruna Prado / AP / NTB

Domstol avsatte Brasils fotballpresident

En domstol i Rio de Janeiro har avsatt presidenten i Brasils fotballforbund på grunn av uregelmessigheter i valget i fjor.

Av NTB | 08.12.2023 00:19:51

Sport: Ednaldo Rodrigues, som først ble midlertidig ansatt som fotballpresident i 2021, vant presidentvalget i fjor. Domstolen gir fotballforbundet beskjed om å avholde nytt valg innen 30 dager.

Fram til da er det lederen for landets idrettsdomstol, José Perdiz, som skal styre forbundet. Domstolen opphever hele fotballtinget fra i fjor, og dermed også avgjørelsen det tok om å ansette Rodrigues.

Rodrigues har mulighet til å anke avgjørelsen. Fotballforbundet opplyser at de vurderer hvilke skritt de skal ta.

Saken kan potensielt føre til at Fifa innfører sanksjoner mot Brasil. I verste fall kan Fifa kaste ut fotballforbund i land der myndighetene griper inn slik, mens også arbeidet med å få VM for kvinner i 2027 kan bli påvirket.

– Vi vil minne Brasils fotballforbund om at Fifas medlemsland må operere uavhengig og uten påvirkning fra tredjeparter, inkludert statlige myndigheter. Brudd på dette kan føre til sanksjoner etter Fifa-statuettene, opplyser Det internasjonale fotballforbundet.

(©NTB)