Martin Johnsen er i målform for et høytflygende Storhamar. Foto: Geir Olsen / NTB

Storhamar flyr høyt – knuste Sparta på borteis

Storhamar troner fortsatt øverst på tabellen i eliteserien ishockey etter 5-1-seier over Sparta torsdag. Serietoer Vålerenga vant også.

Av NTB | 07.12.2023 20:59:46

Sport: Storhamar jaktet seier nummer åtte på rad, og gjestene rundspilte Sparta i åpningen av kampen. Peter Quenneville og Martin Johnsen scoret begge før det var spilt fem minutter.

Johnsen økte til 3-0 med en pen scoring etter ditto vakkert forarbeid av Andreas Martinsen tidlig i midtperioden. Deretter ble det 4-0 i overtall ved Quenneville, og kampen så kjørt ut for Sparta.

Et lite håp ble tent da Henrik Knold fikk lurt inn 1-4-målet etter 34 minutter. Men midtveis i tredje periode ble kampen punktert da Samuel Solem pirket inn 5-1.

Det var målløst etter åpningsperioden, men Alex Dostie sendte gjestene i føringen i starten av annen periode. Så skulle backtalentet Stian Solberg (17) vise seg fram med scoring i tredje kamp på rad.

Jørgen Karterud rakk også å score før midtperioden var omme. VIF-kaptein Martin Røymark la på til 4-0 etter 50 minutter og befestet seieren. Mikael Dokken reduserte for Ringerike før Magnus Brekke Henriksen gjorde 5-1 på tampen.

Stjernen slurvet og ga vertene overtallsspill med fire minutter igjen på kampuret, og mot tampen av overtallet fikk Watson avgjort kampen med sin andre scoring for dagen. Dan Kissel scoret i aller siste sekund og fastsatte sluttresultatet til 4-2.

Stavanger er dermed stadig elleve poeng bak VIF på tabellen.

Lillehammer tok seg greit av tabelljumbo Comet Halden med 7-2-seier på borteis i en kamp der Dallas Gerads scoret fire ganger. Samtidig fortsatte Frisk Asker en fin trend med 5-3 over Lørenskog på borteis, lagets tredje strake seier.

Vålerenga ligger poenget bak Storhamar etter straffetap mot nettopp serielederen tirsdag. Torsdag gjorde Oslo-laget jobben borte mot Ringerike og vant 5-1.

Tabelltreer Stavanger Oilers måtte kjempe hardt for trepoengeren hjemme mot Stjernen. Gjestene utlignet både til 1-1 og 2-2, men rakk ikke å svare da Clifford James Watson fikk sendt inn 3-2-målet vel to minutter før slutt.