Menu
Johny Vassbakks forsvarere advokatene Stian Bråstein og Stian Kristensen kritiserer mediene som identifiserte klienten deres i Birgitte Tengs-saken. Foto: Heiko Junge / NTB

Forsvarer kritisk til medier som identifiserte Vassbakk i Tengs-saken

Johny Vassbakks forsvarere kritiserer flere medier for å ha brettet ut om klientens liv med navn og bilde i forbindelse med drapssaken han nå er frikjent for.

Av NTB | 05.12.2023 16:10:35

Kriminalitet og rettsvesen: – Det er noen journalister som etter mitt syn har gått mye lengre enn det har vært grunnlag for i å karakterisere og typebestemme vår klient tidlig i saken, sier Vassbakks forsvarer, advokat Stian Bråstein, til Kampanje.

Han legger til at frifinnelsen tirsdag er svært tydelig og minner om at klienten hans skal leve med denne saken resten av livet sitt.

Videre påpeker Bråstein at påtalemyndigheten gikk langt i sine påstander om at de hadde tatt gjerningsmannen i en av norgeshistoriens mest omtalte drapssaker.

Vassbakk ble i fjor dømt til 17 års fengsel for drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs som ble funnet brutalt drept på Karmøy i 1995. Tirsdag ble han frifunnet i Gulating lagmannsrett, der lagdommer Jarle Golten Smørdal kom med kraftig kritikk av politiet og påtalemyndigheten for arbeidet med saken.

Vassbakk var også siktet for drapet på 20 år gamle Tina Jørgensen som ble drept i Stavanger i 2000. Det siktelsen ble henlagt i februar i år.

(©NTB)

Flere nyheter: