Menu
Aske og røyk stiger til værs over Marapi-fjellet på Sumatra Foto: Ardhy Fernando / AP / NTB

Minst 22 omkom i vulkanutbrudd i Indonesia

Ytterligere ni turgåere er funnet døde etter mandagens vulkanutbrudd på Sumatra i Indonesia. Dermed har dødstallet steget til 22, ifølge redningsmannskaper.

Av NTB | 05.12.2023 13:11:59

Ulykker og naturkatastrofer: Flere hundre indonesiske hjelpearbeidere ble satt inn i søket etter de ti turgåerne som ble meldt savnet etter utbruddet. Tirsdag ettermiddag var alle funnet døde, bortsett fra én, som fortsatt er savnet.

Elleve ble funnet døde mandag ved krateret av vulkanen Marapi, ytterligere to ble funnet samme kveld.

De omkomne er sterkt forbrent, og identifisering og nasjonalitet er ennå ikke fastlagt. Vulkanen hadde et kraftig utbrudd i helgen og sendte aske 3 kilometer opp i lufta.

Indonesias vulkanologiske institutt har siden 2011 advart mot å ta turen opp til krateret, melder Reuters.

Flere overlevende ble hentet ned fra fjellet under vanskelige forhold. Rundt 75 personer var på vei opp den nesten 2900 meter høye vulkanen lørdag og ble sittende fast etter utbruddet. De fleste er blitt brakt i sikkerhet.

Tirsdag var det fortsatt stor aktivitet i vulkanen, noe som gjorde redningsarbeidet vanskelig. Ulendt terreng, dårlig sikt og askeregn gjorde at ofrene måtte hentes ned fra fjellsiden på provisoriske bårer.

En lokal observasjonspost meldte i morgentimene tirsdag om minst fem utbrudd, og myndighetene har sperret av et område på 3 kilometer i diameter rundt fjellet.

– Marapi er fortsatt svært levende. Vi kan ikke se toppen på askeskyen fordi den går opp i skylaget, sier Ahmas Rifandi, sjef ved observasjonsposten.

(©NTB)

Flere nyheter: