Menu
Heidi Weng (i midten) sammen med Jessie Diggins på stafetten søndag. Foto: Ulf Palm/TT / AP / NTB

Tung norsk stafettdag ga 4.-plass i Gällivare: – Hadde lyst til å gi meg

Heidi Weng felte en knallhard dom over egen form etter sin etappe i verdenscupstafetten i langrenn i Gällivare søndag. Norge gikk inn til 4.-plass.

Av NTB | 03.12.2023 11:19:52

Sport: Heidi Weng, Magrethe Bergane, Anne Kjersti Kalvå og Lotta Udnes Weng gikk for det norske laget. Astrid Øyre Slind våknet med sår hals søndag og måtte melde forfall. Inn på laget kom Bergane.

Hjemmehåpet Sverige vant stafetten som gikk over totalt 30 kilometer med etapper på 7,5 kilometer. Tyskland tok annenplassen, mens USA ble nummer tre.

Etter den første etappen hadde Heidi Weng og amerikanske Jessie Diggins skaffet seg ti sekunders forsprang på storfavoritt Sverige. I etterkant var den norske jenta klar på at hun manglet en del på farten.

– Jeg følte at jeg hadde mer enn nok med å holde følge, og jeg kjente hvor jeg tapte tid. Jeg har ikke helt den farten inne, og det ble et ork. Jeg hadde egentlig lyst til å bare gi meg, sa Weng til Viaplay etter sin etappe.

– Men så tenkte jeg at jeg måtte bite tennene sammen, og jeg merket også at Jessie ble litt sliten, fortsatte hun.

På etappe nummer to rykket Rosie Brennan fra Bergane, og etter hvert ble hun også innhentet av Emma Ribom og tyske Katharina Hennig.

– Det var tøft. Jeg prøvde å henge på Brennan ut fra start, men det gikk altfor fort. Jeg gjorde så godt jeg kunne. Det ble mange sekunder, og det er litt kjedelig, men jeg gjorde mitt beste, sa Bergane.

Kalvå ble sendt ut på sin etappe med 48 sekunder opp til lederlaget USA, mens Sverige og Tyskland var om lag 29 sekunder foran.

Den luken greide verken Kalvå eller Udnes Weng å tette, og dermed endte det med norsk fjerdeplass.

Moa Lundgren, Emma Ribom, Ebba Andersson og Moa Ilar gikk for det svenske vinnerlaget.

(©NTB)

Flere nyheter: