Menu
Snødekte tog står ved München sentralstasjon. En talskvinne for jernbanen sier at alle reisende til og fra byen anbefales å utsette reisen. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Kraftig snøfall fører til stans i luft- og togtrafikken i Sør-Tyskland til søndag morgen

Både fly- og togtrafikken i det sørlige Tyskland rammes av kraftig snøvær. Flere avganger er innstilt. Forholdene er ventet å forverre seg ytterligere.

Av NTB | 02.12.2023 11:50:03

Økonomi og næringsliv: Flytrafikken settes i gang igjen klokken 6 søndag morgen. Passasjerer bes om å holde seg oppdatert på egne flyginger. En talsperson for det tyske flyselskapet Lufthansa sier at stengningen kan medføre ringvirkninger til andre lufthavner.

Tusenvis av reisende i delstaten Bayern sør i Tyskland satt fast lørdag morgen etter et kraftig snøfall i løpet av natten. På formiddagen var rundt 320 av de 760 ruteflyene for dagen kansellert. Også ved Frankfurt lufthavn er flere flyginger innstilt og forsinket.

Været førte også til at trafikken ved München sentralstasjon nesten måtte stanses helt. Regionale og langdistansetog til og fra knutepunktet ble midlertidig innstilt. Jernbanen antar at innstillingene vil gjelde hele lørdagen.

– Vi anbefaler å utsette reiser til og fra München, sier en talskvinne.

Bayern Münchens hjemmekamp mot Union Berlin i tysk Bundesliga som skulle spilles lørdag, er også utsatt på grunn av snøværet.

Også i andre deler av landet påvirkes trafikken av is og snø. Forholdene ventes å bli verre lørdag kveld.

Politiet sør i delstaten oppfordrer befolkningen til å holde seg hjemme mens nød- og snøryddingstjenestene arbeider. Mange mindre veier utenfor tettsteder var tungt snødekte eller blokkert av veltede trær. Deler av nabodelstaten Baden-Württemberg fikk også opptil 40 centimeter snø i løpet av natten, noe som har fått trær til å velte og blokkere veier.

Nord i landet melder byen Hamburg om 5 centimeter nysnø. Hyppige snøbyger ventes også på Nord- og Østersjøkysten og i de nærliggende innlandsområdene.

I Sveits og Østerrike har myndighetene sendt ut farevarsel om snøskred. Provinsene Tyrol og Vorarlberg i det vestlige Østerrike har sendt ut farevarsel om snøskred på nest høyeste nivå etter et snøfall på 50 centimeter i løpet av natten.

(©NTB)

Flere nyheter: