Menu
Arbeids- inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) skal møte Nav før jul for å snakke om bruddene på personvernsreglene som Datatilsynet har avdekket. Foto: Emilie Holtet / NTB

Brenna forlanger opprydning i Nav

Personvernet er ikke godt nok ivaretatt internt i Nav, mener arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna. Nå forlanger hun opprydning.

Av NTB | 28.11.2023 07:40:03

Politikk: Tirsdag morgen ble det kjent at Datatilsynet gir Nav 20 millioner kroner i gebyr for brudd på personvernet. De har i en rapport avdekket i alt tolv lovbrudd i måten Nav har behandlet personvernopplysninger i sine interne datasystemer.

– Rapporten viser at personvern ikke er godt nok ivaretatt internt i Nav. Sånn skal det ikke være. Folk skal være sikre på at opplysningene deres behandles riktig, sier arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap).

– Dette er en alvorlig sak, som må ryddes opp i. Jeg har blitt informert om at Nav er i gang med å forbedre flere av områdene Datatilsynet peker på, men jeg vil ha mer informasjon og følge dette tett. Derfor har jeg allerede avtalt å møte Nav før jul, hvor de skal redegjøre for hvordan de følger opp.

Nav-direktør Hans Christian Holte sier de er godt klar over områdene Datatilsynet har pekt på. Han sier at Nav tar saken på alvor, og at det skal jobbes med i tiden fremover.

(©NTB)

Flere nyheter: