Ole Breistøl scorer Lyns tredje mål i kvalifiseringskampen til 1. divisjon. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Lyn på full fart mot opprykk til 1. divisjon fotball – rundspilte Hødd i kvalifiseringen

Lyn er på vei mot gamle høyder. Mandagens 3-0-seier over Hødd sender fotballklubben fra Oslo et kjempeskritt mot spill i 1. divisjon neste sesong.

Av NTB | 27.11.2023 19:59:55

Sport: Oppgjøret på Nadderud stadion var den første av to avgjørende kvalifiseringskamper om retten til spill på nest øverste nivå i norsk fotball neste sesong. Returoppgjøret spilles på Høddvoll kommende lørdag.

Til den reisen har Lyn med seg et ypperlig utgangspunkt etter mandagens oppvisning i Bærum. Anført av Anders Bjørntvedt Olsen og Ole Breistøl ble Hødd flere nummer for små i det første oppgjøret lagene imellom.

Bjørntvedt Olsen var mannen bak 1-0-scoringen etter 17 minutters spill. 24-åringen møtte et innlegg fra Breistøl foran mål og styrte ballen mellom beina på gjestenes keeper Ole-Monrad Alme.

I stedet ble det mer jubel for de tallrike Lyn-supporterne i annen omgang. Kun et lite minutt var spilt da Henrik Kristiansen satte inn 2-0 etter nølende spill i Hødd-forsvaret. Andreas Hellum vant ballen og la den igjen til Kristiansen, som prikkskjøt den ned i hjørnet.

Ved den anledningen kunne Hødd-keeper Alme lite gjøre.

Etter et kvarters spill var rollene fra 1-0-målet i første omgang byttet om. Anders Bjørntvedt Olsen slo den målgivende pasningen da Ole Breistøl la på til 3-0.

Med tre mål å ta igjen foran hjemmekampen kommende lørdag, har Hødd en uhyre vanskelig oppgave i vente på eget gress.

Lyn, som ledes av trenerprofilen Jan Halvor Halvorsen, rykket opp til 2. divisjon foran denne sesongen.

Oslo-klubben rykket ned fra Eliteserien i 2009, og året etter gikk den konkurs. Det førte til et breddeliv på nivå fem (4. divisjon) påfølgende sesong. Siden har Lyn-miljøet jobbet hardt for å klatre oppover divisjonsstigen igjen.

Denne sesongen røk det direkte opprykket i siste serierunde da Lyn manglet én scoring. Egersund tok førsteplassen i 2. divisjon avdeling to på bedre målforskjell.

Nå kan det likevel bli opprykk kommende lørdag.

Rett før pause yppet gjestene fra Ulsteinvik seg, men fikk ikke belønning i form av en sårt tiltrengt utligning.

Lyn slo Tromsdalen 3-2 sammenlagt i den forrige runden i opprykkskvalifiseringen.