Tromsø feirer scoringen til Christophe Psyché. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Medaljejagende Tromsø slo Haugesund

Tromsø tok en viktig seier i medaljekampen da de slo Haugesund 2-1 i Eliteserien. Tabelltreeren kan ende opp med enten sølv eller bronse.

Av NTB | 26.11.2023 19:01:44

Sport: Med en runde igjen av årets sesong står TIL med 60 poeng og 3.-plass på tabellen. Brann ligger på plassen over med ett poeng mer, mens Viking er to poeng bak Tromsø.

Laget fra Nord-Norge dominerte banespillet fra start, men slet med å komme til gode målsjanser. Ti minutter før pause ble Lasse Nordås spilt igjennom alene med keeper. Egil Selvik fikk reddet avslutningen til 21-åringen før den gikk videre i tverrliggeren og over mål.

Det påfølgende hjørnesparket ble slått lavt foran i feltet fra Kent-Are Antonsen. Nordås flikket ballen videre mot bakerste, hvor Christophe Psyché prikket ballen i mål.

Sju minutter etter hvilen tredde Sakarias Opsahl en strålende pasning til vingbacken Niklas Vesterlund. Dansken doblet ledelsen.

Magnus Christensen trodde han hadde redusert for Haugesund, men det ble annullert for offside. Sory Diarra greide likevel å få inn en redusering et kvarter før slutt.

Tromsø skal møte Vålerenga i siste serierunde, mens Haugesund avslutter mot Stabæk.