Viking har fortsatt mye å spille for i årets eliteseriesesong Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Viking henger med i medaljekampen – banket nedrykksklare Aalesund

Viking er fortsatt med i medaljestriden i årets eliteseriesesong. Søndag ble jumboplasserte Aalesund slått 4-0 på bortebane.

Av NTB | 26.11.2023 19:00:05

Sport: Seieren gjør at Stavanger-klubben forblir på fjerdeplassen. De er to poeng bak Tromsø og tre poeng bak Brann på plassene foran.

Dermed har de alt å spille for i sesongavslutningen mot Rosenborg søndag om en uke.

Bare halvannet minutt var spilt da Djibril Diop satte inn 1-0 på en corner. Ni minutter senere doblet Samuel Adegbenro ledelsen med et hodestøt.

Sander Svendsen økte til 3-0 ti minutter etter hvilen. Zlatko Tripic driblet seg gjennom og hælflikket ballen videre til Svendsen, som enkelt kunne sette inn kampens tredje.

Like før slutt la Tripic på til 4-0.

Kampen viste klasseforskjellen på de to lagene, men begge kan se tilbake på en skuffende høst.

Viking gikk inn mot høstsesongen med store håp etter en forrykende rekke på ti strake seirer. Etter flere svake resultater spilte de seg ut av gullkampen, men med én runde igjen kjemper de fortsatt om edelt metall.

Aalesund greide ikke å spille seg ut av nedrykkskampen og skal spille på nivå to neste år. Søndagens kamp var kaptein David Fällmanns siste for tangotrøyene. Han flytter tilbake til Sverige etter tre sesonger i AaFK.

Klubben spiller sin siste eliteseriekamp på minst ett år når de møter Odd på bortebane neste søndag.