Menu
Derek Chauvin er blitt knivstukket og alvorlig skadd i fengselet. Han soner en dom på 22 og et halvt års fengsel for drapet på George Floyd. Foto: AP / NTB

George Floyds drapsmann knivstukket i fengsel

Den tidligere politibetjenten Derek Chauvin, som er dømt for drapet på George Floyd i 2020, er knivstukket i fengsel. Han skal være alvorlig skadd.

Av NTB | 25.11.2023 18:50:30

Medisin og helse: Flere medier har meldt om hendelsen, som fant sted fredag i fengselet i Tuscon. Minnesotas justisminister Keith Ellison bekrefter opplysningene.

– Jeg er lei for å høre at Derek Chauvin har vært utsatt for vold. Han er rettmessig dømt for sine lovbrudd, og som enhver som sitter i fengsel, burde han få sone straffen uten frykt for hevnaksjoner eller vold, sier Ellison i en uttalelse.

Han gir ingen flere detaljer om hendelsen.

Fengselsvesenet i delstaten Arizona bekrefter på sin side at en person ble angrepet rundt klokka 12.30 lokal tid fredag. Vedkommende fikk livreddende førstehjelp. Ingen andre ble såret i hendelsen, opplyser de.

Chauvin soner en dom på 22 og et halvt års fengsel for drapet på George Floyd.

Advokaten til eks-politibetjenten har lenge fryktet at Chauvin skulle bli rammet av vold, og han har bedt om at han holdes unna andre innsatte.

George Floyd døde 25. mai 2020 etter at Chauvin presset kneet sitt mot halsen hans i over ni minutter under en pågripelse. Floyd sa flere ganger at han ikke kunne puste.

Hendelsen ble filmet og spredt i sosiale medier, hvorpå det brøt ut store demonstrasjoner mot rasisme og politivold både i USA og andre deler av verden.

(©NTB)

Flere nyheter: