Norges målvakt Silje Solberg-Østhassel i aksjon i landskampen mot Island. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

VM-varsku fra Silje Solberg-Østhassel – Norge med 31-21-seier over Island

Silje Solberg-Østhassels keepercomeback sendte henne rett i bakken mot Island, men hun er på vei mot VM-form etter fødsel i august. Norge vant 31-21.

Av NTB | 25.11.2023 18:20:05

Sport: 108 dager etter at hun ble mamma, var 33-åringen tilbake på banen i kamp for første gang siden februar. Hun startet mot Island i Norges andre VM-test.

Etter et kvarter fikk Solberg-Østhassel et skudd i ansiktet og ble sendt rett i bakken. Der lå hun et halvt minutter før hun fortsatte i det norske målet.

Comebacket over én omgang ga henne en forsiktig smak på hva som skal skje videre fram mot jul. Norge er favoritt til å sikre sitt femte VM-gull.

Henny Ella Reistad og keeper Katrine Lunde så kampen fra tribunen, men det meste taler for at de kan være i spill tidlig i VM.

Dermed ser det ut som en litt trøblete keepersituasjon den siste tiden, løser seg i tide til alvoret tar til i VM. 43-årige Lunde og Solberg-Østhassel har vært svært sentrale i mange av Norges mesterskapsseirer.

Maren Aardahl og Emilie Margrethe Hovden sto også over mot Island. De følte seg slappe da de sto opp lørdag.

Norge starter tittelforsvaret i VM mot Grønland onsdag. Den kampen spilles i Stavanger og følges opp av oppgjør mot Østerrike og Sør-Korea samme sted.

Norge var som ventet helt overlegen mot svak motstand. De norske jentene ledet 20-8 ved pause, og Norge leverte bedre enn mot Angola (32-24 torsdag). Søndag venter Polen som heller ikke blir noen trussel.

Norge får trolig ikke noen reell motstand i VM før oppgjøret mot Frankrike (regjerende OL-vinner) i siste kamp i hovedrunden 10. desember.