Joelinton scoret for Newcastle mot Chelsea lørdag. Foto: Owen Humphreys / PA via AP / NTB

Marerittminutter og rødt kort for Chelsea i tap for Newcastle

To mål på et drøyt minutt ga Newcastle fordelen de trengte i 4-1-seieren over Chelsea i Premier League. I tillegg forsvant Reece James ut med rødt kort.

Av NTB | 25.11.2023 18:00:45

Sport: Etter mål fra Alexander Isak og Raheem Sterling sto det 1-1 etter en times spill. Da stanget først Jamaal Lascelles vertene i føringen igjen, før Joelinton la på til 3-1 bare sekunder etterpå.

Chelsea hadde så vidt rukket å ta avspark da Thiago Silva spilte ballen bort til Joelinton. Brasilianeren kom alene med keeper Robert Sánchez og var sikker. Den nedturen greide ikke gjestene fra London å reise seg fra.

Veien opp til poeng ble enda lengre da Reece James pådro seg sitt annet gule kort med 20 minutter igjen å spille. Mot slutten la Anthony Gordon på til 4-1.

Chelsea har levert en fryktelig sesongstart og står med 16 poeng på 13 kamper. Det gir plass midt på tabellen. Nylig fikk de seg en opptur med 4-4 mot ligaleder Manchester City, men lørdag kom de ned på jorda igjen.

I første omgang hadde 17 år gamle Lewis Miley assist på Isaks mål etter et snaut kvarter. Etter 23 minutter var lagene like langt da Raheem Sterling scoret et vakkert mål på frispark.

Deretter skulle hjemmelaget feste grepet på kampen. Newcastle er på sjetteplass med 23 poeng etter 13 kamper. Opp til Tottenham på fjerdeplass skiller det tre poeng, men sistnevnte har en kamp mindre spilt.