Menu
Nesten en halv million mennesker er internt fordrevet i det østlige Kongo som følge av den pågående volden i regionen. Foto: Moses Sawasawa / AP / NTB

Kongo: 14 drept i antatt islamistangrep

Minst 14 personer er drept i et antatt islamistangrep øst i Kongo, ifølge lokale myndigheter.

Av NTB | 24.11.2023 19:29:36

Politikk: Angrepet var rettet mot en landsby torsdag kveld. Det opplyste en lokal tjenesteperson, en lokal leder og en overlevende fra angrepet fredag.

Ingen av kildene har sagt hvilken gruppe som sto bak angrepet, men de opplyser at det skal ha vært antatte islamistiske opprørere.

Tidligere fredag sendte FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) ut tall som viser at nesten en halv million mennesker har flyktet fra pågående kamper mellom regjeringsstyrker og opprørere i det østlige Kongo.

Ifølge FN har situasjonen forverret seg i provinsen Nord-Kivu, som ligger ved grensen til Uganda og Rwanda, og som lenge har vært i krise.

Regjeringsstyrker kjemper mot opprørsgrupper om kontroll over regionen, som er rik på ressurser.

UNHCR anslår at antallet på flukt fra regionen nå er 450.000 og sier at minst 200.000 av de intern fordrevne ikke har tilgang på nødhjelp.

I tillegg har menneskerettighetsbrudd, inkludert voldtekt av kvinner og jenter, økt siden oktober, ifølge FN.

Det holdes presidentvalg i Kongo 20. desember, men valgobservatører har gjentatte ganger advart om at det vil være vanskelig eller nesten umulig å holde valg øst i landet som følge av volden.

(©NTB)

Flere nyheter: