Alexander Straus ledet Bayern München til en sterk seier i Paris i mesterligaen fotball. Foto: Johan Nilsson, TT / NTB

Straus førte Bayern til sterk borteseier over PSG – Haavi-assist da Roma vant

Alexander Straus ledet sitt Bayern München-lag til en sterk 1-0-seier over Paris Saint-Germain på bortebane i mesterligaen fotball.

Av NTB | 23.11.2023 23:00:44

Sport: Bayern revansjerte seg etter å ha gitt fra seg to måls ledelse i 2-2-kampen mot Roma i åpningsrunden, mens PSG er ille ute med null poeng etter 0-2-tapet for Ajax forrige uke.

Roma topper tabellen i gruppe D etter å ha knust Ajax 3-0. Emilie Haavi herjet på kanten og sto for assist da Manuela Giugliano fastsatte resultatet tidlig i 2. omgang. Valentina Giacinti scoret to ganger det første kvarteret, først på hjørnespark og så etter en fryktelig forsvarsfeil.

Bayerns midstoppere samarbeidet om ledermålet snaut halvveis i den første omgangen i Paris. På et frispark fra Klara Bühl løp Glódis Viggosdottir seg fri ved lengste stolpe og nikket mot lengste hjørne. Inne i målgården satte Magdalena Eriksson beinet på ballen fra kloss hold.

Tuva Hansen var ubenyttet reserve for Bayern i den franske hovedstaden, der Bayern tok en fortjent seier.

Jovana Damnjanovic vant ballen fra Sakina Karchaoui og stormet fram på kanten. Innlegget fant Schüller foran mål, men hun bommet på ballen.

Noen minutter før pause ble Linda Dallmann felt av Elisa De Almeida inne i PSG-feltet, men dommeren unnlot til de flestes overraskelse å dømme straffe.

Enda bedre var Kiedrzynek i det 70. minutt. Grace Geyoro duellerte med Viggosdottir på et hjørnespark, var uheldig og sendte ballen mot eget mål. Keeper avverget med en glimrende refleksredning.

PSG presset mot slutten, men greide ikke å gjøre det virkelig farlig.

I Roma ble Haavi byttet ut i det 77. minutt etter å ha gjort en veldig god kamp for hjemmelaget.

Bortelaget var farligst gjennom hele kampen. Bayern hadde allerede satt PSG-keeper Katarzyna Kiedrzynek på et par prøver da laget tok ledelsen, og i det 27. minutt misset Lea Schüller en stor sjanse til å doble ledelsen.

Tidlig i 2. omgang måtte Bayern-keeper Maria-Luisa Grohs vise klasse da Tabitha Chawinga løp fra Eriksson og skjøt mot hjørnet. Grohs svarte med en fotparade.