Sam Kerr var den store spillere med hattrick da Chelsea slo Paris FC 3-1 i mesterligaen. Foto: John Walton, PA via AP / NTB

Kerr-hattrick for Chelsea i mesterligaen – Häcken på tabelltopp

Sam Kerr herjet for Chelsea og gjorde hattrick da Paris FC ble slått 4-1 i kvinnenes mesterliga. Häcken topper tabellen etter 2-1 over Real Madrid.

Av NTB | 23.11.2023 22:59:47

Sport: Chelsea er forsatt uten en skadd Guro Reiten, mens Maren Mjelde kom inn i det 83. minutt i lagets første hjemmekamp i mesterligaen. Da hadde hun fra benken sett Kerr briljere.

Den australske stjernespissen omsatte Lauren James’ innlegg i kampens første mål etter en halvtime. Midtstopper Théa Greboval utlignet på et hjørnespark og sørget for at det sto 1-1 til pause, men Kerr avgjorde kampen i 2. omgang.

I det 48. minutt møtte hun Johanna Rytting Kaneruds innlegg ved lengste stolpe og satte inn 2-1, og sju minutter senere fullførte hun sitt hattrick på vakkert vis. Hun forfulgte keeper Ann-Katrin Bergers lange utspark, tok seg ved hjelp av en perfekt førsteberøring forbi en motspiller og lobbet fra 20 meter i en høy bue over keeper.

– Jeg var litt heldig med førsteberøringen, men jeg så keeperen rygge og tenkte at jeg skulle prøve en lobb. Den ble ikke så verst, sa Kerr til DAZN.

På overtid satte innbytter Sophie Ingle punktum.

Danske Signe Bruun hadde scoret ledermålet for Real Madrid, som hadde seks spanske landslagsspillere på banen. Laget som slo ut Vålerenga i siste kvalifiseringsrunde fikk det tyngre i sitt neste besøk til Skandinavia.

Den svenske klubben vant i åpningsrunden 2-1 borte over Paris FC, som i kvalifiseringen slo ut storklubbene Arsenal og Wolfsburg.

Det betyr at Häcken topper tabellen to poeng foran Chelsea før de to lagene møtes to ganger i desember.

Noen timer tidligere vendte Häcken til seier over Real Madrid med scoringer av Rosa Kafaji og Katariina Kosola.

Chelsea avga på sin side poeng i Madrid etter noen svært omdiskuterte dommeravgjørelser som gikk mot den engelske klubben.