Landslagsdebutant Maja Furu Sæteren i aksjon mot Angola. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Første VM-test for Norge: Debutantmål og 32-24 over Angola

De norske håndballjentene startet VM-ferden uten å bruke femtegiret mot Angola. Debutanten Maja Furu Sæteren fikk kontroll på nervene og scoret i 32-24-seieren.

Av NTB | 23.11.2023 21:29:49

Sosiale forhold: Angola ble nummer 25 i VM for to år siden, men er trolig god for noen få plasseringer bedre i årets mesterskap.

Norges førsteomgang (ledelse 16-14) var som tatt fra en klassisk oppkjøringskamp: Varierende kvalitet, mange bytter, for mange bomskudd på klare sjanser og et forsvarsspill som avslørte mangel på samtrening.

Keeper Olivia Lykke Nygaard (Storhamar) spilte på hjemmebane i Hamar. Hennes kontringspasninger i 1.-omgangen var av toppklasse.

I andreomgangen forsvant Norge fra til klar seier. De norske jentene spilte bedre enn før pause samtidig som Angolas spillere ble slitne de siste 20 minuttene.

– Det var fin stigning forsvarsmessig i andreomgangen. Vi fikk også med alle som var kampklare, sa Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

– Jeg hadde ganske høy puls, spesielt da jeg hørte navnet mitt og at jeg skulle ut på banen. Det er mange tanker som går i hodet nå, men jeg kan slappe litt av, sa Sæteren til NTB.

Camilla Herrem ble norsk toppscorer med fem mål på seks skudd. Samtlige utespillere kom på scoringslista.

– Det var en grei kamp der alle fikk prøve seg ute på banen mot en uortodoks motstander, sa Herrem til NTB.

Med var heller ikke keeperduoen Katrine Lunde (opptrening etter skade) og Silje Solberg-Østhassel (opptrening etter fødsel i august). Det er spillere som trenger noe mer tid, men som høyst sannsynlig kommer inn i VM-troppen underveis i mesterskapet.

Norge spiller mot Island lørdag og Polen søndag, begge kamper i Lillehammer.

I gruppespillet i VM møter tittelforsvarer Norge Grønland, Sør-Korea og Østerrike i Stavanger. Det vil være sensasjonelt om det norske laget ikke vinner disse kampene med meget klar margin.

Først i hovedrunden kommer den første virkelige vriene kampen, mot OL-vinneren fra 2021 Frankrike.

Debutanten Sæteren kom på banen i andreomgangen og scoret to ganger, ett mål i åpent bur og ett på straffekast.

Henny Ella Reistad spilte ikke. Hun tar ingen sjanser etter å ha slitt med den ene leggen den siste tiden.