Menu
Max Verstappen må takle en voldsom omstilling. Foto: Darron Cummings / AP / NTB

Tidssone-baluba for Formel 1-stjernene: – Vi kommer til å være ødelagte

Max Verstappen og resten av Formel 1-eliten forflytter seg formidable 12 tidssoner denne uken. Reaksjonene er mildt sagt delte.

Av NTB | 23.11.2023 12:40:44

Sport: Sist helgs VM-runde i Las Vegas etterfølges av kommende helgs sesongavslutning i Abu Dhabi. Reisen fra USA til De forente arabiske emirater innebærer en tidssoneendring på et halvt døgn.

Allerede fredag skal de to første treningsomgangene kjøres i Abu Dhabi.

Tidssone-omstillingen blir ikke bedre av at løpene i Las Vegas hadde uvanlig sen start lokal tid: Andre trening gikk fra 02.30 til 04.00 amerikansk tid, kvalifiseringen fra midnatt til 01.00. Selve løpet startet klokken 22.

– Det føles som om vi alle har vært litt deliriske og har hallusinert litt, sa Alpha Tauri-fører Daniel Ricciardo.

Verdensmester Max Verstappen så ikke lyst på den kommende tidssone-omstillingen etter Vegas-løpet.

– Jeg kommer til å være helt borte vekk i tidssonene, sa han.

På toppen av det hele blir utfordringene enda større neste år. Da skal det kjøres 24 Grand Prix-løp. Det er rekord. Sesongen avsluttes da med konkurranser i Las Vegas, Qatar og Abu Dhabi tre påfølgende helger.

– Det der har ikke min stemme. Vi kommer til å bli ødelagte, spesielt fordi det kommer på slutten av sesongen, sa Daniel Ricciardo.

Verstappens lagkamerat Sergio Perez foreslår å bytte om på rekkefølgen og gjøre Las Vegas til sesongfinalen. Verstappen vil ha alle de avsluttende løpene i Amerika.

(©NTB)

Flere nyheter: