Menu
Casper Ruud har fått med seg en rekke stjerner til Norge. Foto: Georgios Kefalas / Keystone via AP / NTB.

Utenlandske tennisstjerner blir med Ruud til turnering i Bærum

Casper Ruud har fått med seg en rekke utenlandske tennisprofiler til en litt annerledes tennisturnering i Bærum i februar.

Av NTB | 23.11.2023 08:59:53

Sport: Det kommer fram i en pressemelding fra arrangøren.

I tillegg til Ruud skal stjerner som Holger Rune, Dominic Thiem, Gaël Monfils og Andrej Rublev delta.

– Jeg synes alltid det er spesielt hyggelig å spille hjemme, så dette synes jeg personlig er veldig stas, sier Casper Ruud til VG via sin pressekontakt.

Tennisturneringen «Ultimate Tennis Showdown» skal spilles i Telenor Arena i februar neste år. Til forskjell fra turneringene på ATP-touren spilles UTS med helt andre regler.

– Jeg har faktisk flere ganger blitt spurt om hvordan man kunne endret spillet i tennis, og da har jeg svart at det måtte gjort det mer spennende å bare dele ut en serve, i stedet for to, sier Casper Ruud.

– I dette konseptet (UTS) er det kun en serve og det synes jeg at gjør det mer spennende. Formatet er raskere kamper, og jeg synes det er befriende med dette som avbrekk fra de tradisjonelle ATP og Grand Slams, så det er absolutt gøy å teste tennis med nye spilleregler, fortsetter han.

Fra før har turneringen vært i Los Angeles, Frankfurt og Seoul i år. På UTS’ ranking ligger Ruud på 9.-plass, mens Rublev leder foran Wu Yibing og Diego Schwartzman.

(©NTB)

Flere nyheter: