Avaldsnes-trener John Arne Riise. Foto: Jan Kåre Ness / NTB.

Mot fornyet kontrakt for Avaldsnes etter borteseier over Tromsø

Kaja Olsen og innbytter Maria Hovmark scoret to kjappe mål mot Tromsø etter pause og gjør at Avaldsnes styrer mot en ny sesong i Toppserien i fotball.

Av NTB | 22.11.2023 19:50:09

Sport: Scoringene kom i det 70. og 73. minutt. Først headet Olsen inn 1-0 etter en corner, og da innbytter Hovmark doblet ledelsen bare minutter senere ble det stille på Romssa Arena.

Avaldsnes har dermed et alle tiders utgangspunktet foran søndagens returkamp på hjemmebane.

Fram til scoringene hadde det skjedd lite i den første kvalifiseringskampen mellom laget som endte nest sist i Toppserien og laget som ble nummer to i 1. divisjon.

Kampens første gode mulighet kom ved Avaldsnes og Sandre Østenstad 20 minutter ut i andre halvdel. Kanskje var den lille sjansen et aldri så lite omen. Det var ikke lenge etter at scoringene kom.

Avaldsnes kom til kampen som favoritt, men overbeviste ikke i begynnelsen av kampen. De måtte også stille uten Evelyn Badu. Hun sonet for et rødt kort i den siste seriekampen mot Stabæk. Trener John Arne Riise forsøkte så godt han kunne å oppildne sine elever.

Mot Avaldsnes skapte Tromsø sin første store sjanse etter 76 spilte minutter. Dessverre for hjemmelaget gikk avslutningen fra Sofie Tunes rett på Avaldsnes-keeper fra godt hold.

1. omgang var kjedelig og jevnspilt, men ikke velspilt. Det skjedde svært lite foran de to målene, og vi noterte ikke et eneste skudd på mål i de første 45 minuttene. 2. omgang ble ikke særlig bedre. Ingen av lagene var villige til å ta noen særlig risiko og prioriterte defensiv trygghet.

Tromsø har vært gode den siste tiden. Laget vant fem kamper i sluttspillet etter at 1. divisjon ble delt i høst. Det eneste tapet på hjemmebane i årets sesong kom i siste seriekamp mot allerede opprykksklare Kolbotn, med et reservepreget lag.