Menu
Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,2 prosent onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Børshopp etter bud på Adevinta – fall med oljeprisen

Hovedindeksen på børsen spratt først opp med interessen for storselskapet Adevinta onsdag. Men ved stengetid var den ned 0,2 prosent, drevet av fall i oljeprisen.

Av NTB | 22.11.2023 16:09:59

Økonomi og næringsliv: Et fat nordsjøolje ble onsdag ettermiddag omsatt for 79,7 dollar, et fall på 3,9 prosent siden handelsstart.

Adevinta er et datterselskap i Schibsted-konsernet og det sjette største selskapet på Oslo Børs. Forhandlingene om Adevinta har pågått i flere uker, og det har vært mye fram og tilbake med det mye omtalte potensielle budet.

En investorgruppe kom tirsdag med et bud på Adevinta som verdsetter rubrikkselskapet til over 141 milliarder kroner. Det innebærer en tilbudspris på 115 kroner aksjen, mens Adevintas aksjekurs var på 106,10 kroner da børsen stengte tirsdag.

Schibsted, som er medeier i Adevinta, har anbefalt å akseptere budet og vil selge 60 prosent av sin eierandel på 28,1 prosent. Et salg til denne prisen vil gi mediekonsernet 25 milliarder kroner på konto, uten å betale skatt.

– Det er veldig mye penger, sier Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted, til Kampanje og erkjenner at så mange penger har nok ikke konsernet hatt før.

– Jeg tenker at det er et veldig stort ansvar, sier Lund.

Lund vil ikke anslå hvor mye av salgssummen som blir fortjeneste.

– Det regnestykket er komplisert, men jeg tror du kan si at dette har vært en veldig, veldig lønnsom investering, sier hun.

Da børsen stengt onsdag, er prisen 111,20 kroner per aksje, som er en kursvekst på 4,8 prosent fra dagen før.

Også Schibsted-aksjene har økt raskt i kurs onsdag. Da børsen stengte, var kursen for Schibsteds A- og B-aksje opp henholdsvis 4,50 og 4,75 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: