Menu
Vipers-målvakt Katrine Lunde ble skadd i oktober. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Katrine Lunde og Silje Solberg-Østhassel med på VM-oppkjøring – Hergeirsson utelukker dem ikke

Veteranmålvaktene Katrine Lunde (43) og Silje Solberg-Østhassel (33) deltar på håndballjentenes VM-samling denne uken. De kan begge rekke mesterskapet.

Av NTB | 22.11.2023 13:10:03

Sport: Lunde pådro seg en muskelskade i låret i oktober. Solberg-Østhassel ble mamma i august. Hun var med i kamptropp for Györ for første gang denne sesongen i forrige uke, uten å komme på banen.

– Begge er i fin utvikling og trener godt. Jeg vet samtidig ikke hvor vi ender med tanke på VM, sa landslagssjef Thori Hergeirsson på en pressekonferanse torsdag.

Rett i forkant av at skaden inntraff, var Katrine Lunde tilbake igjen mellom stengene etter å ha vært ute noen uker med «helseutfordringer».

– Det er en litt uvanlig muskelskade. Hun er ikke ute resten av året, men det vil gå litt tid før alt er på stell, sa Vipers’ medisinsk ansvarlige, Erik Welhaven Løchen, til Fædrelandsvennen for en måned siden.

Håndball-VM går fra 29. november til 17. desember i Norge, Sverige og Danmark.

Marie Davidsen (CSM Bucuresti), Olivia Lykke Nygaard (Storhamar) og Eli Marie Raasok (Storhamar) er tatt ut i VM-troppen sammen med Lunde, men bare tre keepere får plass i den endelige troppen.

Denne uka møter Norge Angola (torsdag, Hamar), Island (lørdag, Lillehammer) og Polen (søndag, Lillehammer).

Grønland er første VM-motstander for det norske laget. Kampen spilles i Stavanger onsdag neste uke.

(©NTB)

Flere nyheter: