Menu
Biler fra nødetatene på E16 i Trengereid etter at en tankbil og en personbil kolliderte i Stavenestunnelen. Foto: Statens vegvesens webkamera / NTB

Fører av personbil ikke hentet ut etter kollisjon med tankbil i tunnel

En time etter at nødetatene rykket ut, var føreren av personbilen som kolliderte med en tankbil i Stavenestunnelen på E16 i Vaksdal ennå ikke hentet ut.

Av NTB | 20.11.2023 20:09:39

Klokken 18.30 mandag fikk politiet melding om at en personbil og en tankbil med etsende væske var involvert i en ulykke i den 2,8 kilometer lange Stavenestunnelen på E16 i Vaksdal, 20 kilometer nordøst for Bergen.

Politiet, brannvesenet og ambulanse er fremme på stedet med store styrker, meldte politiet klokken 18.56.

– Det er litt uavklart hva som har skjedd, men det er en mulig front mot front-kollisjon mellom en tankbil og en personbil, sier vaktkommandør Dan Inge Gjesdal ved 110-sentralen til BA.

Klokken 19.07 skrev NRK at det foreløpig bare var brannvesenet som hadde tatt seg inn i tunnelen på grunn av faren for etsende væske fra tankbilen.

– Det lekker en etsende væske fra tankbilen, sier Gjesdal ved 110-sentralen til BA.

Mannskaper fra brannvesenet kler seg opp i verneutstyr før de går inn i tunnelen for å sette i gang livreddende innsats.

– Det er snakk om kjemikalier. Så vi kler oss opp i kjemikalieutstyr og pusteutstyr, sier Gjesdal til BA.

Vegtrafikksentralen skriver på X/Twitter at Stavenestunellen på E16 er stengt som følge av ulykken, og at tunnelen vil forbli stengt en god stund.

– Vi er på stedet, og brannvesenet skal gå inn og stenge lekkasjen. Det er en væske som er betegnet som svakt etsende. En personbil med én person er involvert. Vedkommende er fremdeles i bilen, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt til NTB.

Han bekrefter at mannskaper fra nødetatene har vært inne ved personbilen og konstatert at føreren var alene.

Ifølge NRK skal tankbilsjåføren ha kommet seg ut av tunnelen på egen hånd, mens personen i personbilen fremdeles ikke er hentet ut.

Klokken 19.40 bekreftet politiet overfor NTB at føreren av personbilen var alene i bilen da ulykken skjedde.

Flere nyheter: