Menu
Artisten Shakira ankommer rettssalen i Barcelona mandag. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB

Shakira har inngått forlik med skattemyndighetene i Spania – unngår rettssak

Artisten Shakira har inngått et forlik med spanske skattemyndigheter slik at hun slipper rettssak om skatteunndragelse.

Av NTB | 20.11.2023 10:29:54

Kriminalitet og rettsvesen: Shakira ankom rettssalen i Barcelona mandag iført en rosa dress og solbriller, og gikk inn i bygningen litt før klokken 10 mandag morgen. Kort tid etter opplyste dommeren i saken at det er inngått forlik mellom Shakira og skattemyndighetene.

En flere uker lang rettssak med over 100 vitner ble med det avblåst etter bare åtte minutter.

Ifølge dommeren går forliket ut på at Shakira slipper fengselsstraff, men må betale en bot på 7,3 millioner euro, som tilsvarer halvparten av beløpet hun skylder.

Beløpet tilsvarer nær 171 millioner norske kroner. Den colombianske artisten, som har Shakira Isabel Mebarak Ripoll som sitt fulle navn, har tidligere sagt at hun ville kjempe imot det hun omtaler som falske anklager.

Påtalemyndigheten i Barcelona la i juli ned påstand om åtte års fengsel for 45-åringen, samt en bot på 24 millioner euro (over 280 millioner kroner) etter at hun avslo en tilståelsesavtale.

46-åringen er også tiltalt i en annen skattesak, der Spania anklager henne for å ha unndratt skatt i 2018.

Shakira har to barn med Gerard Piqué, som tidligere spilte fotball for Barcelona. De to bodde sammen i Barcelona før de avsluttet forholdet i fjor, og Shakira har siden da bodd i USA med deres to barn.

Den verdensberømte artisten var tiltalt for å ha unndratt 14,5 millioner euro i skatt.

Popstjernen hevder å ha betalt utestående skattebeløp før søksmålet ble sendt. I tillegg insisterer hun på at hun ikke bodde i Spania i tidsperioden det er snakk om, mellom 2012 og 2014. Ifølge henne flyttet hun først til Spania på heltid i 2014, da hennes eldste barn begynte på skolen i Barcelona.

(©NTB)

Flere nyheter: