Menu
NTB og politiet har signert en ny avtale om Politiloggen, som vil gjøre det lettere for politiet å formidle informasjon til pressen. F.v.: Tor Kristian Flage, teknisk prosjektleder i NTB, NTBs sjefredaktør Tina Mari Flem, Torgeir Haugen, seksjonssjef for politioperativ seksjon i Politidirektoratet og kommunikasjonsdirektør Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Politidirektoratet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

NTB og Politidirektoratet enige om samarbeid om Politiloggen

NTB og Politidirektoratet har inngått en samarbeidsavtale om formidling av operativ informasjon fra Politiloggen til pressen.

Av NTB | 20.11.2023 10:10:11

Politikk: – Åpenhet mellom pressen og politiet er en forutsetning for et demokratisk og opplyst samfunn. God kommunikasjonsflyt mellom oss er en av nøklene til å sikre dette, og det er nettopp det Politiloggen bidrar til å gjøre, sier sjefredaktør og administrerende direktør Tina Mari Flem i NTB.

Politiloggen er utviklet slik at allmennheten kan få overordnet informasjon gjennom politiets nettsider, mens mediene som dekker en sak, kan få mer detaljert informasjon i Politiloggen.

Alle politidistriktene skal få tilbud om å ta i bruk løsningen i løpet av første halvår 2024. Det nye prosjektet er i stor grad basert på gode erfaringer fra arbeidet med den såkalte Oslo-piloten.

– Vi håper denne løsningen vil bidra til mer åpenhet rundt pågående hendelser og gjennom det øke tilliten mellom presse og politi, sier kommunikasjonsdirektør Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Politidirektoratet.

(©NTB)

Flere nyheter: