Menu
Ståle Solbakken fikk mange spørsmål om Erling Braut Haaland under lørdagens pressekonferanse i Glasgow. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Haaland uaktuell til Skottland-kampen: – Ønsker laget alt det beste

Erling Braut Haaland forlot samlingen med skade før Norges landslag reiste til Glasgow og er ikke med mot Skottland søndag kveld.

Av NTB | 18.11.2023 19:30:25

Sport: – Skaden er ikke alvorlig, men han har såpass mye smerter og noe innskrenket funksjon slik at Skottland-kampen dessverre kommer litt for tidlig, opplyse landslagslege Ola Sand i en pressemelding lørdag formiddag.

Da Ståle Solbakken møtte til pressekonferanse før treningen på Hampden Park samme kveld, dreide de fleste spørsmålene både fra skotske og norske journalister seg om Haaland.

– Å miste ham ville være et hardt slag for hvilket som helst lag. Vi har spilt uten ham før, noen ganger med suksess, noen ganger ikke. Vi måtte greie oss uten ham også i de første kampene i kvalifiseringen, men siden har han spilt alt. Uheldigvis fikk han en liten smell torsdag, sa landslagssjefen.

Haaland fikk en vridning i ankelen da han tråkket feil i forsøket på å nå et innlegg for åpent mål i sluttminuttene mot Færøyene.

Også Solbakken og Sand tror at Haaland snart vil være på banen igjen.

– Han spiller nok Premier League om ikke lenge. Det sier Ola, og det sier Erling selv. Vi ga ham et døgn for å se om det var lys i tunnelen. Det kunne ikke Erling helt se, og det bekreftet Ola, sa landslagssjefen.

– Det var en ganske kort dialog. Erling sto opp om morgenen (fredag) og følte seg ikke bra. Han var med på restitusjonsøkta og gjennomførte den. Så ble det tatt en avgjørelse rundt middagstid, der Ola var med, sa han om forfallet.

Landslagssjefen henter ikke inn noen erstatter og nøyer seg med de 22 gjenværende spillerne i troppen.

– Dette er en fin anledning for de offensive spillerne i troppen til å vise seg fram.

– Det er mange potensielle startere, og noen av dem er normalt sikre på laget, så det blir litt annerledes, men det blir en kjempemulighet for de nestkommanderende til å tre fram, synes Solbakken.

– Det er litt som i oktoberkampene i VM-kvalifiseringen for to år siden. Da fikk vi åtte forfall, hvorav 4-5 fra spillere i førsteelleveren. Det er noe som kan skje, og da må vi takle det.

Han bekreftet på pressekonferansen at Sander Berge blir kaptein også søndag. Norge spiller bare for æren mot allerede EM-klare skotter som skal feires av et fullsatt Hampden.

– Dessverre går jeg glipp av morgendagens kamp mot Skottland. Ønsker resten av laget alt det beste. Nå venter litt behandling, og så skal jeg prøve å komme tilbake så raskt som mulig, skrev Haaland lørdag på X/Twitter.

Med Martin Ødegaard, Birger Meling, Alexander Sørloth, Ørjan Nyland og Haaland mangler han fem av de åtte spillerne som har spilt flest landskamper under hans ledelse. Høstens store gjennombruddsmann Antonio Nusa er også ute.

(©NTB)

Flere nyheter: