Menu
Emil Iversen ble nummer to på Beitostølen lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Iversen toer da Valnes sikret Beito-dobbel – «avskriver» seg selv til Ruka

Emil Iversen imponerte stort med 2.-plass da Erik Valnes klinket til og gikk inn til seier på lørdagens 10 kilometer under sesongåpningen på Beitostølen.

Av NTB | 18.11.2023 13:20:13

Sport: Iversen står utenfor landslaget denne sesongen, men trønderen åpnet sterkt og plasserte seg helt i tetsjiktet på åpningspunktet. Iversen kjempet en innbitt sekundstrid med Valnes, som gikk i mål til en solid ledelse.

Til slutt var Valnes sterkest med 18 sekunder.

– Det føles veldig bra. Det funket i dag, men det var på håret at åpningen kostet for mye. Jeg hadde noen sykdomsavbrekk på slutten av sommeren, men siden det har så å si alt gått på skinner, sa Valnes til NRK etter triumfen.

Iversen var på sin side både lettet og fornøyd etter rennet.

– Jeg føler ikke at jeg går med kniven på strupen i det hele tatt. Jeg må få litt tid til å komme i gang. Det er artig å føle at jeg er tilbake i godt gammeldags slag. Nå kan jeg senke skuldrene. I fjor var det kjipt, og det er ikke noe gøy å ha motgang. Nå har jeg masse energi og glede. Det smaker godt, sa Iversen til NRK.

32-åringen kniver om en plass til verdenscupåpningen i Finland neste uke.

– Jeg skal tenke på det, men jeg savner veldig å gå på Gålå (starten av desember). Jeg vet sånn cirka hvem som skal gå i Ruka. Jeg er i trygge omgivelser med teamet rundt meg, så det blir skummelt å dra med gutta igjen, sa en spøkefull Iversen til NRK.

Johannes Høsflot Klæbo, Didrik Tønseth og Sjur Røthe mangler alle på Beitostølen denne helgen.

I morgentimene lørdag krøp gradestokken ned mot kuldegrensen, men en halvtime før rennstart opplyste juryen at temperaturen marginalt var høy nok til at konkurransen kunne gjennomføres.

Erik Valnes knep til seg seieren på fredagens sprint foran Ansgar Evensen og Even Northug

(©NTB)

Flere nyheter: