Menu
Jonas Vingegaard var frustrert underveis i årets Vuelta a España. Foto: Pavel Golovkin / AP Photo / NTB

Vingegaard følte seg tvunget til å konkurrere mot lagkameratene: – Jeg var meget frustrert

Sykkelstjernen Jonas Vingegaard forteller i et intervju om frustrasjonen som oppsto da Jumbo Visma-stjernene kjempet seg imellom om seieren i Vuelta a España.

Av NTB | 18.11.2023 09:39:58

Sport: – Jeg var meget frustrert over å måtte kjempe mot lagkameratene mine. Det var ikke kult, sier Vingegaard i intervjuet med DR Sporten.

Jumbo-Visma-laget tapetserte podiet i årets Vuelta a España. Hjelperytteren Sepp Kuss endte opp med den gjeveste plasseringen, foran Vingegaard og Primoz Roglic på andre- og tredjeplassen.

Kampen i sammendraget førte imidlertid til intern frustrasjon i laget underveis i rittet.

Amerikanske Kuss leverte over all forventning og ledet rittet da det gjensto få etapper. Vingegaard og Roglic var utpekt som kapteiner i forkant av rittet, og duoen stakk ifra lagkameraten på den 16. etappen.

Lagledelsen besluttet på den påfølgende etappen at de skulle sykle for Kuss i sammendraget. Beslutningen kom imidlertid for sent, mener Vingegaard.

– Vi ønsker alle å vinne, så der må laget bestemme hvem vi skal sykle for. Jeg syns beslutningen skulle ha blitt tatt tidligere.

– Jeg er glad for at jeg kunne hjelpe ham de siste dagene. Han har hjulpet meg utrolig mange ganger, sa Vingegaard.

Roglic skal også ha vært frustrert over situasjonen. Sloveneren har forlatt Jumbo-Visma to år før kontraktslutt og skal sykle for Bora-hansgrohe neste sesong.

– Jeg ble nærmest satt i en situasjon hvor jeg ble tvunget til det. Jeg sa mange ganger at jeg hadde foretrukket at det hadde blitt håndtert på en annen måte, fortsetter dansken.

Kuss har vært en lojal hjelperytter for den danske sykkelstjernen i flere år. Så sent som i sommer var han sentral i å sikre Vingegaard hans andre strake Tour de France-triumf.

(©NTB)

Flere nyheter: