Menu
Ingrid Gulbrandsen sjokkerte norgeseliten i prologen foran langrennsåpningen. Foto: Geir Olsen / NTB

Ingrid Gulbrandsen knuste eliten i prologen på Beitostølen

Favoritt Kristine Stavås Skistad tok det forholdsvis rolig i sprintkvalifiseringen i langrennsåpningen på Beitostølen. Ingrid Gulbrandsen vant suverent.

Av NTB | 17.11.2023 12:09:52

Sport: Bardufoss-løper Gulbrandsen (23) var i mål på 2.58,70 og knuste resten av norgeseliten. Anna Svendsen hadde nest beste tid og ble slått med 5,38 sekunder.

– Dette er jo et lite sjokk. Det var sensasjonelt bra, sa NRK-kommentator Jann Post.

– Kan det stemme, da? fulgte Torgeir Bjørn opp.

Tiden viste seg å være rett og sørget for en sensasjonsseier i prologen.

– Det kjentes bra ut. Jeg har fått trent mye i hele år. Det har vært bra å være på det laget jeg er på, sa Gulbrandsen til NRK.

Konnerud-løperen Skistad var i mål på tiden 3.05,73 og ble nummer fire. Hun er en stor favoritt til å ta seieren i langrennsåpningen.

– Hun har nok både to og tre hakk til å gå på, sa NRK-ekspert Therese Johaug.

Skistad står nok en sesong utenfor landslaget. 24-åringen har lagt et opplegg som tydelig har fungert. Skistad vant alle sine fem siste sprintrenn i verdenscupen sist sesong.

Utslagsrundene på Beitostølen starter klokken 13.

Flere landslagsprofiler går glipp av åpningshelgen med sykdom. Både Johannes Høsflot Klæbo og Tiril Udnes Weng hadde nylig korona og stilte ikke opp.

Lørdag og søndag skal det gås 10-kilometere i klassisk og fri teknikk på Beitostølen. Verdenscupen starter i finske Ruka 24. november.

(©NTB)

Flere nyheter: