Menu
Atle Lie McGrath savner bestekompis Lucas Braathen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

McGrath tvilsom til Brasil-comeback for Braathen: – Vanskelig

Etter at Lucas Braathen (23) kom med sjokkbeskjeden om at han legger opp, har både Marco Odermatt og Kjetil André Aamodt foreslått et comeback for Brasil.

Av NTB | 17.11.2023 08:39:43

Sport: Det er imidlertid bestekompis Atle Lie McGrath tvilsom på at kommer til å skje med det første.

– Det er vanskelig å si, men jeg tror per dags dato at han føler seg veldig ferdig med å stå på ski, og han er veldig fornøyd med valget sitt, sier McGrath til NTB.

Braathen og McGrath har vært en duo både i og utenfor slalåmløypa i en årrekke. 23-åringene møttes i Bærum skiklubb for tolv år siden, og har siden fulgt hverandre i tusenvis av timer.

Bestekompisene er dessuten født med to dagers mellomrom og har stort sett kopiert hverandre på vei mot verdenstoppen. Fram til nå.

– Han kan ikke erstattes, men vi har fortsatt et vanvittig bra trøkk og har det gøy på samling, sier McGrath og fortsetter:

– Det er et savn å miste Lucas. Først var jeg veldig redd for å miste en veldig god kompis, men så har jeg innsett at det ikke er casen. Vi kommer fortsatt til å møtes og være gode venner.

– Jeg kjenner mange som Leif-Kristian Nestvold-Haugen, Fabian Wilkens Solheim og Kjetil Jansrud som synes den første sommeren etter de la opp var skikkelig digg, men som begynte å kjenne på det når vi reiste på alle de kule stedene, sier han og fortsetter:

– Jeg legger ingenting dødt, men jeg støtter valget hans uansett hva det blir. Hvis han vil komme tilbake så er det dritfett, men det er også helt ok om han aldri kommer tilbake.

– Kanskje det, hehe.

– Jeg vet ikke om jeg kan få i både pose og sekk, da. Og det er den ene tingen hvis han skulle kommet tilbake, da hadde jeg bare sett han på renn. Og det hadde kanskje vært enda kjipere, siden rennsituasjoner er litt vanskeligere.

McGrath gjør skadecomeback til helgen i østerrikske Gurgl etter at han falt i super-G-rennet under alpint-VM i Frankrike i 9. februar.

Sammen med McGrath stiller Henrik Kristoffersen, Alexander Steen Olsen, Timon Haugan, Sebastian Foss-Solevåg, Halvor Hilde Gunnleiksrud, Theodor Brækken og Oscar Andreas Sandvik. De tre sistnevnte får debuten sin i verdenscupen.

McGrath legger ikke skjul på at han ble preget av sjokkbeskjeden som kom før verdenscupåpningen i Sölden, men øyner, om ikke en mulighet, så hvert fall et lite håp om at bestekompisen skal returnere til alpinsirkuset.

(©NTB)

Flere nyheter: