Menu
I oktober fikk Jakob, far til fetteren til Birgitte Tengs, og kona avslag på søknaden om fri rettshjelp. Etter at familie klaget på avslaget, har Statsforvalteren snudd. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Statsadvokaten har snudd – Tengs-fetterens familie får dekket advokat

Etter først å ha avslått søknaden om fri rettshjelp, har Statsforvalteren snudd. Familien til Birgitte Tengs' fetter får dekket advokatkostnadene likevel.

Av NTB | 15.11.2023 08:59:49

Kriminalitet og rettsvesen: – Det var en lettelse. Jeg synes vi fortjener å få prøvd dette, det må jeg virkelig si, sier Jakob, fetterens far til VG.

Siden sønnens hans ble feilaktig tiltalt for drapet på Birgitte Tengs for 27 år siden, har han jobbet for en frifinnelse. I fjor ble sønnen kvitt erstatningsdommen, og siden har familien kjempet for å få oppreisning og erstatning.

Årsaken til at Statsforvalteren avviste søknaden fra familien i oktober, er at Jakob og kona til sammen har en inntekt som overskrider grensen for fri rettshjelp på 540.000 kroner.

Etter at familien klaget på avslaget har Statsforvalteren vurdert søknaden annerledes. Det finnes ifølge VG unntak fra regelen dersom utgiftene til saken vil være betydelig i forhold til den økonomiske situasjonen til de som søker.

Jakob forteller til VG at han og kona ikke hadde hatt mulighet til å reise søksmål mot staten dersom advokatutgiftene ikke ble dekket.

(©NTB)

Flere nyheter: