Menu
De folkevalgte i Tyrkias utenrikskomité skal diskutere ratifiseringen av Sveriges Nato-medlemskap på torsdag, ifølge nasjonalforsamlingens agenda. Det skjer omtrent tre uker etter at president Recep Tayyip Erdogan (avbildet) leverte søknaden til ratifisering. Foto: Pressekontoret til Usbekistans president / AP / NTB

Tyrkiske folkevalgte skal diskutere Sveriges Nato-søknad på torsdag

De folkevalgte i Tyrkias utenrikskomité skal diskutere ratifiseringen av Sveriges Nato-medlemskap på torsdag, ifølge nasjonalforsamlingens agenda.

Av NTB | 14.11.2023 10:49:41

Politikk: President Recep Tayyip Erdogan leverte lovforslaget til ratifisering i nasjonalforsamlingen for tre uker siden.

Tyrkia har hittil stilt seg på bakbeina når det kommer til svenskenes innlemmelse i forsvarsalliansen, noe de har forklart med påstander om at Sverige støtter kurdiske grupper som PKK, som Tyrkia anser som en terrororganisasjon.

Nato-ratifiseringen må godkjennes av nasjonalforsamlingens utenrikskomité før en avstemning i parlamentet. Etter det vil Erdogan signere loven, og den vil da tre i kraft.

Samtidig som Erdogan har understreket at Tyrkia forventer mer av Sverige når det kommer til kampen mot kurdiske militante grupper, sa han tidligere i november at han vil prøve å gjøre ratifiseringsprosessen så rask som mulig.

Natos utenriksministre møtes i Brussel 28.- 29. november.

(©NTB)

Flere nyheter: