Menu
Marie Rønningen og seilepartner Helene Næss leder an i den norske OL-duellen under EM i 49er FX. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Næss/Rønningen kjemper om EM-tittelen og norsk OL-plass

Helene Næss og Marie Rønningen fører an i kampen i den norske duellen om OL-plass under seile-EM i 49er FX. De ligger på 2.-plass totalt etter åtte seilaser.

Av NTB | 10.11.2023 15:50:05

– Vi er kjempefornøyde. Helene og Marie har seilt fokusert og stødig uten noen som helst glipptak under de vanskelige forholdene vi har hatt her. De beviser nå at de er helt i verdenstoppen når de lykkes i det de gjør, sier trener Thomas Guttormsen.

I den første av dagens tre planlagte seilaser var det nok en gang Helene Næss og Marie Rønningen som var best. Båtene var plassert i det samme heatet, og de tok sjuendeplassen, mens Nora Edland og Pia Dahl Andersen endte på 9.-plass.

Det skiftet voldsomt underveis på seilasen.

På den andre seilasen gikk Næss/Rønningen bort og vant, mens Edland/Andersen heller ikke var helt borte og tok en sterk 5.-plass.

En av de norske båtene må komme blant topp ti i det pågående EM i portugisiske Vilamoura for å kvalifisere seg til OL. Klarer ingen av lagene det, er det duket for en ny uttakingsduell i en regatta tidlig i 2024.

Etter åtte av 17 seilaser på den portugisiske sørkysten ligger Næss/Rønningen på 2.-plass totalt med 26 poeng. Italienske Jana Germani og Giorgia Bertuzzi er i ledelsen med 19 poeng.

Den andre norske båten slet i innledningen, men har avansert til en 18.-plass med 63 poeng.

De 25 beste båtene fortsetter konkurransen lørdag. Begge de norske båtene er med der.

EM avsluttes mandag. Da er det medaljefinale med de ti beste lagene.

(©NTB)

Flere nyheter: