Menu
En jury har pålagt Robert De Niros produksjonsselskap å betale 1,3 millioner dollar i erstatning til filmstjernens tidligere assistent Graham Chase Robinson (midten) i et diskrimineringssøksmål. Foto: Peter K. Afriyie / AP / NTB

De Niro-assistent vant søksmål mot filmstjernens selskap

Robert De Niros produksjonsselskap må betale 1,3 millioner dollar i erstatning til stjernens tidligere assistent, som saksøkte selskapet for diskriminering.

Av NTB | 10.11.2023 01:29:56

Kultur og underholdning: En jury kom fram til at De Niro ikke kunne holdes personlig ansvarlig for den dårlige behandlingen av Graham Chase Robinson, men påla selskapet å betale millionerstatningen til den tidligere assistenten. Erstatningsbeløpet – som tilsvarer drøyt 14 millioner kroner – er rundt en tidel av det Robinson krevde i søksmålet.

De Niro var i retten tre dager under den to uker lange rettssaken, men var ikke til stede da kjennelsen ble lest opp. Han og Robinson har vært involvert i ulike søksmål siden sistnevnte sluttet i jobben i 2019.

Robinson hevder De Niro og kjæresten Tiffany Chen rottet seg sammen mot henne og gjorde jobben hun elsket, til et mareritt. Da de forklarte seg i retten, sa paret at Robinson ble vanskelig da hun etter hvert hadde ambisjoner om å gå videre fra jobben i Canal Productions, og at hun kom med stadig høyere krav for å bli værende.

I retten forklarte De Niro at han mer enn tredoblet lønnen til Robinson til 300.000 dollar i året uten å gi henne flere oppgaver. Han sa også at hun stjal med seg flybonuspoeng for 85.000 dollar da hun sluttet og at hun misbrukte tilliten hans. Samtidig anerkjente han mange av påstandene Robinson la fram i søksmålet om kjønnsdiskriminering. Han innrømmet blant annet å ha irettesatt henne, men nektet for å ha bannet eller skreket.

(©NTB)

Flere nyheter: