Menu
Carlos Alcaraz er Europa-kaptein Björn Borgs førstevalg til neste års Laver Cup. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Alcaraz førstevalg til Laver Cup

Carlos Alcaraz er den første spilleren som er plukket ut til Europa-laget foran neste års Laver Cup i tennis.

Av NTB | 08.11.2023 10:30:39

Sport: Det blir den spanske 20-åringens debut i lagturneringen der et lag med europeere møter et sammensatt verdenslag. Lagene ledes av de to tennislegendene Björn Borg (Europa) og John McEnroe (Verden).

– Jeg er superglad for at Carlos blir med på Team Europe i Berlin. Målet er å vinne, og at Carlos har forpliktet seg til laget, sørger for en spennende start på det jeg tror blir en eksepsjonell tropp, sier Borg til Laver Cups nettsted.

Neste års turnering spilles i den tyske hovedstaden fra 20. til 22. september. Europa er på revansjjakt etter to strake tap.

– Dette er en stor ære for meg. Jeg vil gjøre alt som kreves av meg for å vinne trofeet tilbake for Europa-laget. Jeg kan knapt vente på å få vite hvem som skal spille sammen med meg, sier Alcaraz.

Casper Ruud har spilt Laver Cup for Europa de tre siste årene. Han har vunnet alle de tre kampene han har spilt der, og nordmannen er nok høyaktuell for å komme med på laget også i 2024.

Hver lagkaptein velger seks spillere som skal konkurrere I Laver Cup. Det spilles single- og doublekamper fram til ett av lagene har sikret seg 13 poeng.

(©NTB)

Flere nyheter: