Menu
Jonas Vingegaard vant årets Tour de France, før han ble toer i Vuelta a España. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB

Jumbo-Visma-rytter avslører Vingegaard-frustrasjon i Vueltaen: – Jeg visste ikke at noe skurret

Nederlandske Dylan van Baarle forteller i et intervju med sykkelmagasinet Rouleur at Jonas Vingegaard var opprørt underveis i årets Vuelta a España.

Av NTB | 08.11.2023 06:49:51

Sport: Bakgrunnen for frustrasjonen var at lagets lojale hjelperytter Sepp Kuss overraskende satt i posisjon til å vinne rittet med få etapper igjen. Jumbo-Visma startet Vueltaen med Jonas Vingegaard og Primoz Roglic i en delt kapteinsrolle.

Vingegaard hadde kun få uker i forveien tråkket inn til sin andre sammenlagtseier i Tour de France.

– Han tok meg til side for en prat fordi han følte på en frustrasjon mellom de tre. Jeg visste ikke at noe skurret før han oppsøkte meg, sier Van Baarle i intervjuet.

På den harde 17. etappen rykket attpåtil Vingegaard og Roglic fra lagkompisen.

I kjølvannet av rittet hevdet sjefen i Bora, som er Roglic sin nye arbeidsgiver, at sloveren var misfornøyd med lagets plan.

– Jeg lyttet veldig nøye til intervjuene som Primoz gjorde, og jeg oppfattet at han ikke var fornøyd lenger, sa Ralph Denk til Cyclingnews i oktober.

Jumbo-Visma skrev denne sesongen sykkelhistorie ved å bli det første laget til å vinne både Giro d’Italia (Roglic), Tour de France (Vingegaard) og Vuelta a España (Kuss) i løpet av én og samme sesong. I sistnevnte ritt tapetserte de attpåtil hele sammenlagtpallen.

(©NTB)

Flere nyheter: