Menu
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, onsdag 8. oktober.

Av NTB | 08.11.2023 06:10:10

Demonstrasjonen i Oslo arrangeres av FAU ved seks ulike steinerskoler i området. Også i Bergen er det FAU som står bak arrangementet, som estimerer over 1000 deltakere – inkludert lærere, elever, foresatte, ansatte og tidligere friskoleelever.

Nettverket Palestinas Venner på Stortinget har medlemmer fra Ap, SV, Venstre, Sp, Høyre, Rødt og MDG.

– Det har vært en hel måned med blodbad, med uopphørlig lidelse, blodsutgytelse, ødeleggelse, raseri og fortvilelse, uttalte Türk tirsdag.

På krigens 33. dag skal også Palestinas helseminister Mai al-Kaila holde en pressekonferanse i Ramallah om situasjonen på Gazastripen.

Vurderingen i denne rapporten danner grunnlaget for et vedtak på EU-toppmøtet i desember.

Sevillas norske keeper Ørjan Nyland er ikke med i troppen.

I forbindelse med forslaget om store kutt i tilskuddene til friskoler i neste års statsbudsjett arrangeres det demonstrasjoner i både Oslo og Bergen.

Agendaen for møtet er å få en kort oversikt over den siste utviklingen i Gaza og på Vestbredden, deling av informasjon om situasjonen på bakken, og hvordan parlamentarikere kan påvirke for å få slutt på bombingen av sivile.

Etter å ha vendt tilbake fra grenseovergangen Rafah ved Gaza skal FNs menneskerettssjef Volker Turk holde en pressekonferanse i Kairo. Türk innledet tirsdag en rundreise i Midtøsten for å diskutere Israels krigføring på Gazastripen.

EU-kommisjonen legger fram sin rapport om framdriften i kandidatland for Europaparlamentet. Rapporten vil blant annet inneholde en vurdering av om det kan åpnes formelle medlemskapsforhandlinger med Ukraina.

Martin Ødegaards Arsenal møter Sevilla på hjemmebane i 4. runde i gruppespillet i Champions League. Ødegaard har slitt med skader og har måttet stå over Arsenals siste seriekamper. Det er fortsatt uklart om han starter mot Sevilla onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: