Erling Braut Haaland herjet med Young Boys. Foto: Dave Thompson / AP Photo / NTB.

Haaland scoret to, feiret som Drogba og sendte Manchester City videre i Champions League

Erling Braut Haaland scoret to mål da Manchester City banket sveitsiske Young Boys 3-0 i mesterligaen tirsdag kveld.

Av NTB | 07.11.2023 23:00:10

Sport: Dermed er City sikret videre avansement. De regjerende mesterne står med full pott etter fire gruppekamper. RB Leipzig blir også med til cupspillet på nyåret etter at tyskerne vant 2-1 borte mot Røde Stjerne.

Haaland trengte bare 22 minutter før han hadde sendt City i ledelsen. Scoringen kom fra straffemerket etter at Sandro Lauper felte Matheus Nunes innenfor 16-meteren.

Etter scoringen feiret jærbuen som Didier Drogba. Chelsea-legenden utfordret nemlig Haaland under Gullballen-seremonien til å enten feire som han selv eller Gary Lineker neste gang han scoret et mål.

Under seremonien ville ikke Haaland svare om hvilken feiring han skulle gjennomføre, men ba dem om å vente og se. Drogba var mer enn fornøyd da nordmannen falt ned på hans kjennetegn.

– Mann av dine ord, skrev Drogba på X/Twitter og la med et videoklipp av Haaland som gjennomførte feiringen.

Scoringene var jærbuens 38. og 39. på 34 CL-kamper. 15 av nettkjenningene har kommet i hans 15 kamper for City.

Haaland står også dermed med fire mål i Champions League denne sesongen, og matcher nesten fjorårets kalassifre. Forrige sesong sto nordmannen med fem scoringer etter fire kamper og endte turneringen som toppscorer med 12 nettkjenninger.

Haaland fikk imidlertid ikke mange minutter på å jakte sitt 20. hattrick da City-sjef Pep Guardiola tok han ut etter en times spill. Inn kom landsmann Oscar Bobb.

Sist lagene møttes i Sveits vant City 3-1, hvor Haaland scoret to av målene.

– Han vred ankelen, og vi ville ikke ta noen sjanser. Han følte seg ikke komfortabel. Kanskje han vil være tilbake tirsdag eller neste søndag, sa City-manager Pep Guardiola til BBC etter kampen.

Tidligere tirsdag kunne landslagssjef Ståle Solbakken røpe at han ikke var bekymret for jærbuens form foran den kommende landslagssamlingen.

Norge møter Færøyene (treningskamp) og Skottland (EM-kvalik) henholdsvis 16. og 19. november.

Rett før pause doblet Phil Foden ledelsen, før Haaland satte inn sitt andre for kvelden, seks minutter etter hvilen.

Det var stor usikkerhet om hvorvidt Haaland kom til å spille tirsdagens CL-oppgjør etter at han måtte byttes ut med skade i helgens Premier League-kamp mot Bournemouth.