Menu
Landslagssjef Ståle Solbakken presenterer troppen til herrelandslagets privatlandskamp på Ullevaal Stadion mot Færøyene 16. november og EM-kvalifiseringskamp på Hampden Park mot Skottland 19. november. Foto: Javad Parsa / NTB

Solbakken bekymret for skadd Ødegaard: – Han er veldig tvilsom

Martin Ødegaard er med i Norges landslagstropp etter skadeproblemer den siste tiden. Han kan imidlertid komme til å melde forfall.

Av NTB | 07.11.2023 12:20:09

Sport: Det ble klart da landslagssjef Ståle Solbakken tok ut troppen til de kommende oppgjørene mot Færøyene og Skottland.

Ødegaard var ikke med i Arsenal-troppen til Premier League-oppgjøret mot Newcastle sist helg.

– Han har en skade som ser ut til ikke å gi slipp. Vi må se hva som skjer denne uka. Han skal undersøkes enda mer, så får vi se hva det bringer i form av kamper og spilletid, sa Solbakken.

– Hvis han ikke spiller, er det historisk. Han er den eneste som har spilt samtlige kamper for meg, fortsatte han.

– Han fikk en muskelgreie på trening i går. Det er touch and go. Jeg har tatt ham ut, for da jeg hadde en samtale med han, var dette ferskt. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta, sa Solbakken.

Egil Selvik og Mathias Dyngeland er som vanlig de to øvrige keeperne i troppen. Solbakken svarte følgende på om Haugesund-keeper Selvik rykker opp som førstevalg dersom Nyland kaster inn håndkleet.

– Det er et godt tips, sa landslagssjefen.

Han røpet videre at det i så fall blir hentet inn en ekstra keeper fra Eliteserien. Valget faller i så fall etter alle solemerker på Strømsgodsets Viljar Myhra, sa Solbakken.

Mer usikkerhet er det rundt Mohamed Elyounoussi, som har slitt med skade den siste tiden og gått glipp av flere kamper for FC København.

Rundt Erling Braut Haaland ser det mye mer positivt ut. Spissen forlot banen i pausen for Manchester City i helgen. Han slet da med en ankelskade.

Birger Meling er ikke med i den kommende landslagstroppen på grunn av en skade. Alkmaar-proffen David Møller Wolfe er inne.

Spania og Skottland topper Norges gruppe og har sikret seg de to billettene.

Skal Erling Braut Haaland og lagkameratene sikre seg EM-spill må det skje gjennom omspill i nasjonsligaen. Den veien er imidlertid også kronglete og krever hjelp fra andre nasjoner i innspurten av EM-kvalifiseringen.

Norge møter Færøyene på Ullevaal stadion 16. november. Skottland-møtet på bortebane går tre dager senere.

Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland er også tvilsom til samlingen.

Frankrike-proffen Stian Gregersen sto over kampen til Bordeaux i helgen som følge av en mindre skade. Han regnes imidlertid som klar for samlingen.

Kampen mot Skottland er del av EM-kvalifiseringen. Der er imidlertid Norges skjebne allerede beseglet. Solbakkens mannskap har ikke lenger mulighet til å sikre seg plass i sluttspillet neste år gjennom den ordinære kvalifiseringen.

(©NTB)

Flere nyheter: