Sander Sagosen var tilbake på det norske laget mot Spania i Golden League, men trønderen klarte å hindre et nytt norsk tap. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Håndball: Norge slo Spania i Golden League

Norge avsluttet Golden League på hjemmebane med å slå Spania 31-29. Dermed endte Norge med en seier i storturneringen.

Av NTB | 05.11.2023 18:42:28

Sport: Norges stjernespiller nummer en, Sander Sagosen, var tilbake etter å ha stått over kampen mot Nederland. Tilbake var også Magnus Abelvik Rød, Magnus Gullerud og strekspiller Henrik Jakobsen.

Sagosen satte tidlig standarden og stoppet på ni mål i seieren.

– Vi ville reise oss etter i går. Vi var litt ukonsentrerte tidig i 2. omgang og de fikk noen enkle må, men vi klarte å snu det, sa Magnus Abelvik Rød til TV 2.

Norge klarte å holde det spanske laget til 13-13 til pause, men med en dårlig start på annen omgang kom de under med tre mål et par ganger underveis. Det forspranget klarte de å tette takket være innhoppet av målvakten Kristian Sæverås.

Det norske laget hadde en solid sluttspurt og Magnus Abelvik Rød sendte Norge i ledelsen for første gang i 2. omgang.

Jonas Willes menn gikk dermed Golden League på hjemmebane med en viktig seier. Det ble 24-27 for Danmark, mens det lørdag endte med 33-37-tap mot Nederland.

Spania har vært en «spøkelse» for Norges herrelandslag. Det er kun blitt en norsk seieren siden 1997. Det var i EM i 2022. Under VM i januar ble det 34-35 tap etter ekstraomganger i kvartfinalen.

– Veldig deilig å slå dem. Det vippet vår vei denne gangen. Seieren er viktig selv om det ikke er mesterskap, sa landslagstrener Wille til TV 2.

De spanske 17-åringene Djordje Cikusa og Petar Cikusa imponerte med flotte skudd, men det var Agustín Casado som ble spanske toppscorere med fem mål.